Thermografie

Tijdelijk doen wij geen thermografie meer

Gebouwthermografie

Warmtebeeldcamera’s voor dagelijks gebruik in de bouw en verwarmingshandel alsmede voor het bieden van zekerheid van energie prestatie advies en voorkomen van schade! De visualisatie van oppervlakte vocht voor het snel localiseren van schimmelgroei in gebouwen is uniek in de gebouwthermografie. Ontdek snel en eenvoudig gebreken en zwakke plekken in gebouwen zonder schade te veroorzaken.
Met de testo warmtebeeldcamera’s ontdekt u in één oogopslag het energieverlies in de gebouwthermografie, wat helpt u klanten hoge energiekosten te besparen.

Detecteer constructiefouten en verzeker bouwkwaliteit

Analyse met een warmtebeeldcamera is een snelle en efficiënte methode om constructiefouten te detecteren. In aanvulling hierop zijn de warmtebeeldcamera’s bij uitstek geschikt voor het aantonen van kwaliteit en correcte uitvoering van bouwmaatregelen. Warmteverlies, vocht en gebrek aan luchtdichtheid in een gebouw is zichtbaar in het thermische beeld. Als gevold hiervan detecteert u implementatiefouten in de isolatie en ontdekt u bouwschade – geheel contactloos!

Lokaliseer dak lekkages met uiterste precisie

Een andere gebruiksmogelijkheid is het onderzoeken van platte daken op vocht.
Vochtige gebieden in de dakconstructie houden (zonne)warmte langer vast dan de gebieden zonder vocht. Hierdoor koelt het dak onregelmatig af gedurende de nacht. Een warmtebeeldcamera maakt gebruik van deze temperatuurverschillen en laat u de exacte gebieden zien waar het vocht in de dakconstructie zit of waar zich gebrekkige isolatie bevindt.

Analyseer een gebouwschil en voer een uitgebreid energie advies uit

In gebouwthermografie is infrarood technologie ideaal voor snelle en effectieve analyse van energieverlies in de verwarming of air conditioning van gebouwen. Dankzij de hoge temperatuur resolutie, visualiseren de warmtebeeldcameras gebrekkige isolatie, koude bruggen, constructiefouten en schade. Zij zijn ideaal voor het registreren en documenteren van energieverliezen op buitenmuren en deuren, kozijnen, rolluiken, luchtroosters, dakconstructies of de complete gebouwschil. Gebruik de warmtebeeldcameras als het ideale gereedschap voor gedetailleerde diagnose, onderhoudsapplicaties en wanneer er energie advies vereist is.

Monitor verwarming en installatie systemen

Dankzij de eenvoud en het intuïtieve gebruik van de warmtebeeldcamera’s, kunnen verwarming, ventilatie en luchtbehandeling systemen snel en grondig getest worden. Een snelle blik met de warmtebeeldcamera is genoeg om een onregelmatige temperatuurverdeling te ontdekken. Verzanding en verstoppingen in radiatoren worden betrouwbaar gedetecteerd.

Test de luchtdichtheid van een nieuw gebouw

Als deuren of ramen niet correct zijn geïnstalleerd, kan er in de winter koude lucht binnen komen of warme lucht ontsnappen. Tocht, toenemende warmteverlies en boven alles; hoge energiekosten zijn het resultaat. De combinatie van thermografie en Blower Door hebben zijn waarde bewezen. In deze procedure wordt er een negatieve druk in het gebouw gerealiseerd, zodat de koude buitenlucht het gebouw kan binnenstromen door lekke afdichtingen en scheuren. De warmtebeeldcamera maakt het opsporen van deze lekken een stuk eenvoudiger. Gaten in de gebouwafdichtingen zijn dus gelokaliseerd voordat bewerking en installaties het repareerwerk gecompliceerd en kostbaar maken.

EPA Maatwerkadvies

Thermografie in combinatie met het EPA maatwerkadvies is de perfecte start voor energiebesparing!


klik voor meer informatie over EPA

Offerte aanvragen

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan.


offerte aanvragen